Muistathan käydä kommentoimassa tai jättämässä jonkun merkin itsestäsi kun vierailet blogissamme!

maanantai 23. marraskuuta 2009

Niilon kisat ja Kertun treenit

Sunnuntaina käytiin Niilon kanssa Niihamassa Tamskin kisoissa kisaamassa kaksi starttia. Tulokset oli aika vaihtelevat..

A-kisa
(agi), ratavirh. 0, aikavirh. 1,00, tulos 1,00, 5. sija (tuomarina Anne Huittinen)
B-kisa (agi), tulos hyl, (tuomarina Sari Mikkilä)

A-kisa tuntui oikeen mukavalta. Alku oli melko hidas, mutta puolivälissä Niilo kiihtyi jo huomattavasti parempaan vauhtiin. Radalla oli myös pöytä, joka harjoituksen puutteesta ja lähes täydellisestä unohduksesta johtuen on aika epävarma. Pöytä suoritettiin kuitenkin puhtaasti, mutta sen suoritus myöskin hidasti Niilon vauhtia. Uskon, että tuo sekunnin yliaika tuli juuri aloituksessa ja pöydälle menosta ja sieltä lähdöstä. Sekunnin yliaika jäi harmittamaan todella paljon, koska nyt oli kuitenkin nähtävissä, että Niilo meni ihan kivaa vauhtia.. Sitä puhdasta nollaa on nyt kaipailtu jo melko pitkään.

B-kisaan lähdin ajatuksella "kaikki peliin", koska rata vaikutti Niilon kannalta aika hitaalta. Radalla oli useampia takaahyppyjä sekä välistävetoja, jotka aina hidastaa vauhtia. Päätin ottaa kunnon lentävän lähdön ja se onnistuikin niin vauhdilla, etten kerenny ohjaamaan Niiloa toiselle aidalle takaa, vaan Niilo kerkes suorittaa sen väärinpäin. Kakkosesteeltä siis hylly ja loppurata iloisesti loppuun :) Täytyy myöntää, että tämän hyllyradan jälkeen mieli oli paljon keveämpi, kuin sen 1 sekunnin yliajan jälkeen.

Tänään olikin sitten Kertun vuoro äksätä. Treeneissä teemana oli lähinnä kontaktien tsekkaus. Kouluttaja-Jonnan kanssa todettiin, että Kertun kontakteille ei sinällään tarvi tehdä mitään kummempaa, eli ihan ok ovat :) Lisäksi tehtiin pientä ratapätkää, missä huomioitiin jälleen Kertun heikko irtoaminen putkille. Otettiin namialustalla toistoja putkille ja heti oli huomioitavissa parempaa irtoamista. Ahne koira kun on niin lihapullalla on helppo motivoida :) Oli tosi kivaa treenata Kertun kanssa! Erikoista ajatella kuinka eri koira se oli vielä puoli vuotta sitten tai vaikka vuosi sitten tai jos vielä pitemmälle mennään niin pari vuotta sitten.. Huhhuijaa kuinka paljon on menty eteenpäin!

Nyt olis sitten aika Jonnan käskystä miettiä tarkempia tavoitteita Kertun treenaamiselle.. Tuntui aluksi aika hankalalta hahmottaa, kun ajatuksena oli vain, että kunhan alettais saamaan tuloksia kisoissa, eikä vain käytäis siellä haahuilemassa. On siis ollut tarpeellista analysoida, että missä oikeesti kisoissa menee pieleen. Näitä tavoitteita tulen vielä tarkentamaan tännekin, mutta nyt alustavasti ainakin tiedän, että tavoite listalle tulee:

- iloa, irtoamista ja varmuutta hyppyesteille sekä
- iloista irtoamista putkille

Varmaan yksi asia tulee liittymään siihen, että Kerttu kestäis multa paremmin puolenvaihdot, oli ne sitten valsseilla tai takaaleikkauksilla tehtyjä. Toisaalta en tiedä onko ongelma enemmän siinä, että Kerttu tykkää juosta täysillä ja suoraa linjaa, joten Kertun pitäis vain oppia kestämään myös rytmin ja suunnan vaihdot.. En tiedä, tätä täytyy siis vielä miettiä ja analysoida..

Nyt saunaan.. Saapa nähdä tuleeko Niilo taas mukaan. Viimeisimmän saunamaininnan jälkeen Niilo on aktiivisesti tyyrännyt itsensä joka kerta saunaan. Joten saunakoira siitä tais tulla ihan kertarysäyksellä.

Ei kommentteja: