Muistathan käydä kommentoimassa tai jättämässä jonkun merkin itsestäsi kun vierailet blogissamme!

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kolmen koiran laumaan totuttelua...

Noniin, nyt on Pirkko ollut meidän perheessä jo kolme viikkoa. Tarkoitushan oli tänne kirjoitella kovasti miten tämä uuden tulokkaan elämä meillä lähtee käyntiin, mutta joopa joo.. ei ihan hirveesti olekaan aikaa istuksia koneella kirjoittelemassa. Yritetään nyt sitten ainakin pienissä erissä saada olennaisimmat kerrottua..

Pirkon eka viikonloppu vietettiin siis Kalajoella ja kyläiltiin myös Ylivieskassa. Pirkko osoittautui heti todella reippaaksi tytöksi eikä arastellu vieraspaikoissa oikeestaan ollenkaan. Tuolloin pääsiäisen aikaan Pirkko pääsi tutustumaan jo muutamiin sukulaiskoiriin eli Ylivieskan englanninspringerspanieli-serkkuihin Reino 1v. ja Kaino 5kk ja Kalajoella bordercollie-serkku Eeroon 3v. Samalla tietenkin otettiin oman perheen kanssa rauhallisesti ja jatkettiin Kerttuun, Niiloon ja Jimmyyn tutustumista.


Tessa, Kaino, Reetta, Pirkko, Fanny, Verna ja Reino


Pirkko ja Eero

Pääsiäisen jälkeen tultiin omaan kotiin tänne Tampereelle. Kotiin tulo oli melko jännittävää, koska selkeästi Kerttua alko tässä vaiheessa jo hieman ärsyttään pikkukoiran mukaan tulo. Niilo onneksi otti kovin rauhallisesti ja toimi Pirkon kanssa kaikissa tilanteissa kovin tyynesti. Ekan viikon aikana keskityttiin kotona oleskelun lisäksi kivojen uusien kokemusten hankkimiseen.

Tiistaina käytiin ekaa kertaa Barffikaupan järjestämissä pentupaineissa. Pentupaineissa saa käydä ihan pikkuisenkin kanssa leikkimässä samanmoisessa seurassa. Pirkko käyttäytyi tässäkin tilanteessa kovin reippaasti ja alkuihmettelyn jälkeen löysi sopivan kaverin hieman jo itseään vanhemmasta, mutta kovin rauhallisesti leikkivästä cavalier neidistä. Leikkien jälkeen uni maistui :)

Keskiviikkona Pirkko pääsi mukaan Niilon agilitytreeneihin Nokialle. Ja jälleen sain ilolla huomata, että kylläpä mulla onkin reipas pieni pentu :) Kaikkiin ihmisiin tutustuttiin ilolla ja innolla eikä hallissa olo jännittänyt lähes tippaakaan. Pirkko sai myös seurata Niilon treenaamista kouluttajamme Karin sylistä. Taispa Pirkko käydä Karin kanssa puomin alastuloonkin tutustumassa. Treenireissussa Pirkko pääsi harjoittelemaan myös agilitykoiran yhtä olennaisinta taitoa, eli autossa odottelua :) Onneksi Pirkko osaa ottaa lunkisti odotellessaankin ja rauhoittuu omaan boksiinsa nätisti. Niilon treenien päälle otettiin vielä hallin pihassa pieniä luoksetuloharjoituksia.

Viikonlopulle oli ilmoittauduttu Niilon kanssa Jari Suomalaisen koulutuksiin. Myös näillä reissuilla Pirkko oli mukana. Pirkko sai valtavasti ihasteluita ja kehuja reippaudestaan seurakavereilta. Muutamiin aikuisiin koiriinkin Pirkko pääsi tutustumaan. Tällä treenireissulla jälleen harjoiteltiin enimmäkseen autossa odottelua ja sosiaalistuttiin taas kovasti. Lisäksi harjoiteltiin remmissä kulkemista kun Pirkko pääsi mukaan Niilon jäähyttelylenkille. Aika näppärästi meni jo kahden koiran kanssa remmissä kulkeminen.

Eka viikko kotona oli välillä aika stressaavaakin, koska Kerttu otti lopulta Pirkon tulon hieman raskaammin kuin olisin etukäteen kuvitellut. Tokihan aikuisella koiralla on oikeus pennulle näyttää asemansa, mutta Kerttu käyttäyty Pirkkoa kohtaan välillä todella kohtuuttomasti kömmyyttäessään sitä. Aluksi olin itsekin aika hämillään, että kuinka mun pitäis toimia noissa tilanteissa. Lohtua toki antoi se, että vaikka Pirkko sydäntäsärkevästi itkikin Kertun komennusta, niin aina se noin kolmessa sekunnissa toipui, nosti hännän pystyyn ja jatkoi puuhiaan. Pohdintojen ja muutamien keskusteluiden jälkeen muutin hieman omaa käytöstäni kaikkia koiria kohtaan ja ihmeen kaupalla alkoi meidän laumassa löytyä oma paikka kaikille. Tärkeintähän oli lopulta se, että minä ilmoitin Kertulle olevani pomo eikä hän ja se tuntu riittävän. Onneksi Niilo alkoi ekan viikon aikana aika pian leikkimään Pirkon kanssa, joten Pirkon elämä ei ollu pelkkää aikuisten koirien väistelyä. Aluksihan Pirkko ei meinannu ymmärtää Niilon ääntelyä ja elehdintää, eikä uskaltanut leikkiä Niilon kanssa. Onneksi tuota ihmettelyä ei kestänut kauaa Pirkon osalta. Meidän Pirkosta ei onneksi tule koiraa, joka ei ymmärrä ruttulyttynaamojen kieltä :)


Niilo ja Pirkko leikkii, Kerttu ihmettelee

Ei kommentteja: