Muistathan käydä kommentoimassa tai jättämässä jonkun merkin itsestäsi kun vierailet blogissamme!

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Agilitymietintöjä..

Treeniseuramme Kaisan ja Remun blogista intoutuneena päätin minäkin hieman arvioida treenikauden tavoitteita ja mahdollisesti pistää uusia tavoitteita kun aloitamme uusissa ryhmissä jälleen ulkona Hervannassa treenaamisen. Niilo jatkaa Karin ryhmässä, Kerttu aloitta uudella kouluttajalla kun Niilon treeniryhmästä tuttu Tanja aloittaa meidän kouluttajana. Meidän iloksi seurasta löytyi myös niin monta pentusta, että myös Pirkko pääsee treenaamaan penturyhmässä :)

Kertun tavoitteista
- Lähdöt varmemmiksi, eli Kerttu jää istumaan, ei karkaa ja lähtee käskystä eri suunnista ohjattuna --> Jonkinmoista edistystä ehkä tapahtunut. Kerttu jää paremmin ja pysyy paremmin istumassa. Lähdön ohjaamisessa saa olla todella tarkka, sillä yhä Kerttu saattaa kiertää ekan esteen (johtuuko sitten mun ohjauksesta vai Kertun mielialasta.. molemmat vaihtoehdot huomioitava). Tämä säilyy treenitavoitteissa!

- Irtoamista, varmuutta ja lisää intoa hyppyesteiden suorittamiseen --> Huomattavaa edistymistä tapahtunut! Yhä hyvin tarkkaa millä äänensävyllä ohjaan ja muutenkin tarkaa miettiä Kertun mielialaa joka treenikerta erikseen.. Välillä hypitty myös 45 korkeita, eikä ollut ongelmia. Makupala molemmissa käsissä tuonut lisäintoa hyppäämiseen, välillä ne kyllä on hieman haitaksikin irtoamiselle, joten ei mikään yksinkertainen juttu tääkään menetelmä. Koska hypyt ei vieläkään mikään yksinkertainen juttu niin tämä säilyy selkeesti treenitavoitteissa! Talvikaudella tapahtui paljon edistystä, mutta viimeisellä kerralla Kerttu muistutti, ettei tääkään mikään varma nakki oo. Nimittäin kierteli taas hyppyjä, koska mielen päällä oli jotain muuta sellaista mitä me ihmiset ei osattu selkeesti tulkita.. voi Kerttua ja sen ajatusmaailmaa :)

- Irtoamista putkille --> Tätä harjoiteltava yhä lisää!

- Lisää kestävyyttä eri ohjaustekniikoille --> Kehitystä tapahtunut! Valssit ja takaaleikkaukset sujuu jo paremmin, mutta niitten kanssa pitää olla äärimmäisen tarkka! Kuitenkin syytä jatkaa niitten vahvistamista palkkaamalla, ettei aina jatka niistä suoraan matkaa..

Uusia tavoitteita en keksi, näillä mennään! Kisatavoitteet pysyy samana kuin aikaisemmin, eli kivoja kokemuksia vierailta kentiltä ja keskittyneitä suorituksia omalta kentältä :)

Kiitokset Jonnalle antoisasta talvikaudesta!

Niilon tavoitteista
- Vauhtia vauhtia vauhtia, eli lisää suoritusnopeutta --> Suurta edistystä ei ole tapahtunut. Hyvä vauhti saadaan aikaseksi kun juoksen palkka kädessä, mutta kestävyyttä tämän vauhdin kanssa ei ole. Samojen treenien aikana eri ratapätkille vauhti muuttuu ja useimmiten kunto loppuu kesken. Kuntoa pitäis siis kohottaa Niilon ja mun molempien. Jossain vaiheessa pitäis myös saada vauhti löytymään myös kisoissa, kun palkka onkin taskussa..

- Varmemmat ja nopeammat putket --> Toisinaan putket sujuu hyvin ja nopeesti, mutta silti vielä samat ongelmat toistuu, eli vielä lisää treeniä ja palkkausta putkille.

- Etsiä ja käyttää aina Niilolle nopeimpia linjoja --> Tässä asiassa sanoisin, että ollaan kehitytty ihan hyvin. Jatketaan samaan malliin!

- JUOKSE EMILIA JUOKSE!! --> No juoksenhan minä, mutta kunto vaan meinaa loppua kesken..

Kisatavoitteisiin ei voi kauheesti sanoa, kun tälle vuodelle on niin vähän tullut tähän mennessä startteja.. SM-kisoihin ei ainakaan taideta päästä kun ei niitä sm-nollia tuu jos ei kisaa. Nyt toukokuulla pitäis tulla useempia startteja, joten mielenkiintoista nähdä missä mennään.

1 kommentti:

MayaH kirjoitti...

Hei!
Ihania karvakuonoja teilläkin! Tosi mielenkiintoista lukea, miten joku aktiivisempi koiraharrastaja toimii koiriensa kans ;)
Meillä on Nikke-pojan kans vasta haaveissa aktiivisemmat harrastelut...vähän ollaan tokoa ja hakua kokeiltu -> kivaa on!
Tervetuloa vierailulle Niken sivuillekin osoitteeseen http://nicken.nettisivu.org/ joita tosi laiskasti jaksan päivittää..höhhöö... :D
Terkuin Maija ja Nikke