Muistathan käydä kommentoimassa tai jättämässä jonkun merkin itsestäsi kun vierailet blogissamme!

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Kisat Nokialla, treeniä, talkoilua ja lisää treeniä

Nyt jos joskus on ollut jakso, jolloin agility tuntuu vievän kaiken vapaa ajan ja vähän ylikin. Tämän viikon saldo on ma: Pirkon treenit, ti: kisoissa talkoissa, ke: kisoissa talkoissa, to: kisoissa tursitina koko lauman kanssa, pe: ei agilitya (!), la: Niilo ja Kerttu treeneissäja huomenna su: Kerttu ja Niilo treeneissä. No onneks on ollut ihan kivaa, eikä ole tuskastuttanut kovin paljoa.. Parasta antia on tietenkin treenaaminen. Tämän viikonlopun treenit on ollut todella antoisat, kiitos siitä Kirveskoseken Minnalle, joka opastaa meitä Susan Garretin oppeihin. www.clickerdogs.com

Tämän viikon agilityilyjä edelsi viikonloppuna kisat Nokialla. Molemmat Kerttu ja Niilo oli ilmoitettu kahteen starttiin, mutta Niilon silmäpulmien vuoksi Niilon startit jäi tekemättä. Kertun kanssa ekalla radalla käytiin ihmettelemässä, että mitenkäs se nyt taas olikaan, voiko oudolla kentällä agilitata vai ei? Vastaus tähän jäi epäselväksi, koska intoa ja keskittymistä riitti radalla, mutta paljon meni aikaa miettimiseenkin ja erityisesti aitojen kiertelemiseen.. Tuloksena siis hylly. No ei se mitään, sellaistahan se Kertun kanssa on. Nautitaan niistä hetkistä kun into ja vauhti on kohdillaan! :) Toiselle radalle lähtö oli hieman harkinnan alla, kun Kerttu sai jossain mulle yhä selvittämättömäksi jääneessä paikassa ja hetkessä takareiteensä pistohaavan. Kerttua tarkkailtiin ja tutkittiin itseni, kisojen järjestäjien, paikalla olleen eläinlääkärin ja tuomarin toimesta ja tuomiona oli, että senkus kisaat kun ei tuo tunnu koiraan häiritsevän millään tavalla. Ja niinhän me sitten kisattiinkin. Toiselle radalle Kertun keskittyminen petti alussa, kun oletin sen juoksevan tapansa mukaan täysillä A:lle (lemppariesteitä kun on). Sen sijaan Kerttu siis otti ekan kieltonsa A:lta.Tästä kuitenkin jatkettiin innolla ja vauhdilla matkaa ja seuraava keskittymispulma tuli pujotteluun menossa (myöskin Kertun lemppariesteitä). Pujottelun oikeaan väliin yritettiin pari kertaa, joten siinä kerkes jo tulla toinen ja kolmaskin kielto ja hylly siitä, mutta toki jatkoimme ilolla matkaa maaliin saakka. Loppu sujuikin aika hienosti ja vauhdikkaasti. Tästä radasta jäi tedella hyvä mieli :)

A-kisa (agi), tulos hyl (tuomari Marjo Heino)
B-kisa (agi), tulos hyl (tuomari Marjo Heino)

Pirkonkin kanssa on nyt aloitettu treenaaminen. Treenaaminen on toki kovin pentumaista ja leikinomaista, luonnollisesti :)
Tähän mennessä on opeteltu:
- putkea; täyspitkänä ja mutkallakin
- aitoja; rima maassa, lelun tai namin kanssa lähinnä siivekkeen kiertämistä
- puomin alastuloa; puomin alastulolla etutassut maassa on käyty syömässä lihapullaa, joko niin että olen kaverina siellä istumassa ja Pirkko syö mun kädestä tai namialustalta niin, että seison vieressä
- pujottelua; verkoista tehty kuja, namilla houkutellen, tosin ei tartte hirveesti huokutella kun on niin reipas neiti kyseessä :)
Lisäksi joka kerta kun ollaan kentällä niin harjoitellaan kontaktissa olemista ja luoksetulemista omalla nimellä.

1 kommentti:

Maarit kirjoitti...

Huh, huh. Paljon ootte kerennyt tehdä... Toivottavasti Nilen silmät kuntoutuu ja Kertun koipi pysyy kunnossa.

Pistää hymyilyttään kun lukee tuota Kertun tekemistä radalla... Voi kun on ikävä sitä halipula-koiraa kaikkine omanlaisineen piirteineen. Mutta onneksi on kesä ja kärpäset, niin kohta tuotte sen pirpanankin näytille. Sitä odotellessa, haleja!