Muistathan käydä kommentoimassa tai jättämässä jonkun merkin itsestäsi kun vierailet blogissamme!

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Mestariunelmia

Sain uutta ideaa ja intoa Pirkon treenaamiseen, kun tilasen Leinosen Janitalta Pennusta mestariksi agility DVD:n. DVD:llä käydään läpi kuinka pennulle tai aloittelevalle koiralle voidaan opettaa esteet ja ohjaustekniikoita. DVD antoi mulle kovasti lisää ajatusta Pirkon agilityn kouluttamiseen. Ehkä ongelmana mulla olikin ollut se, että on tahto opettaa asiat kunnolla ja ajatuksen kanssa, mutta se ajatus vaan ei ollut selkiytynyt vielä.

Maanantaina oltiin pitkästä aikaa Pirkon kanssa treenaamassa ihan omassa ryhmässä ja tällä kertaa treenailtiin mm.
- Startteja; Pirkko odotti istuen tai seisten, jokatapauksessa Maijan avustetamana ekan esteen takana. Paljon kehuja ja namia rauhassa odottamisesta. Välillä suoritettiin esteet kummaltakin puolelta yhden tai kahden aidan takaa kutsuttuna (rimat siis luonnollisesti vielä maassa).
- Pujottelua; Kuudella kepillä, verkkokujalla, namilautanen odottamassa viimeisen kepin luona, Saana avustamassa ja huolehtimassa, ettei Pirkko saa namia, jos juoksee pujottelun ohi. Hyvää treeniä pujottelun aloittamiseen, kun en kuitenkaan liikaa itse ohjannut sitä suoraan ekaan väliin, vaan Pirkon piti itse tajuta ja tehdä valinta, että menee pujottelun kautta namille, koska ohi juoksemalla ei saa palkaa.
- Pussia; Pussia otettiin nyt ekaa kertaa, Maija piti pussikangasta ylhäällä, Saana piti Pirkkoa ja minä ohjasin / houkuteltin läpi namin tai lelun kanssa. Hienosti Pirkko meni täysillä läpi.
- Puomin alastuloa; Tällä kertaa laitettiin puomin alastulo penkin päältä laskeutumaan, jotta se oli vielä huomattavasti matalampana. Namilautanen alas maahan sellaiselle etäisyydelle, että namille pysähtyessä etutassut maassa, takatassut kontaktilla. Namin syötyä käskyllä pois. Tähänkin Pirkko oli niin innostunut, että juoksi aina uudestaan kontaktille ennen kun kerkesin asíaan paljoo reagoida.
Lisäksi treenailtiin sivussa lelulla sylikäännöstä ja poispäinkääntöä :)

Kotona ollaan alotettu kosketusalustan treenaaminen ja sitä ikuisuusprojektia, eli istumisen saamista käskyn alle.. kumman nihkeesti onnistuu tuo istuminen. Taitaa olla mulla hieman ajoituksessa pulmia. Pitäis ehkä unohtaa se istuminen hetkeksi ja aloittaa vaikka maahanmenon treenaus.

1 kommentti:

MaiRa kirjoitti...

Pirkko on kyllä <3 :)