Muistathan käydä kommentoimassa tai jättämässä jonkun merkin itsestäsi kun vierailet blogissamme!

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tervetuloa syksy

No niin, lomat on lusittu ja helteistä nautittu. Aikoihin en ole meidän tekemisistä kirjoittanut, mutta se ehkä kuuluukin lomaan, sillä mitään koiramaista kirjoitettavaa ei tapahtunut lomalla. Helteiden vuoksi jäi kaikki hienot Pirkon treenaussuunnitelmatkin pelkiksi suunnitelmiksi. Nyt kun ihana syksy tulee niin on ihan uutta intoa treenailla kaikkea.

Tähän lomien päätteeksi tulikin heti Niilolle ja Kertulle lähes suoraan treenitauolta kisastartit kun Niilo osallistui ensin Lempäälässä 8.8. kisoihin (3 starttia) ja seuraavana viikonloppuna 15.8. Etelä-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuksiin. Kerttu taas oli mukana yhdessä Takkujen piirinmestaruusjoukkueessa.

Lempäälän kisoissa oli hurja helle joka selkeesti haittas mun omaa keskittymistä kun huoli kuitenkin oli siinä miten Niilo jaksaa ja kykenee helteellä tekemään. Sain kuitenkin hyvin viilennettyä Niilon starttien välissä niin, että jaksettiin molemmat. Ekalla radalla huoletonta ohjausta A:lle, jolloin vedin Niilon A:n alla olevaan putkeen, sieltä hylly ja ilolla loppuun. Toisella radalla muutama huoleton ohjaus, josta pitempi kaari, mutta silti puhdas rata hienoisella yliajalla, jee! Kolmannelta radalta pieni suunnitteluvirhe, josta johtunut tosi huono ohjaus pujottelulle, josta sitten kielto. Siitä eteenpäin en enää kauheesti keskittynyt, joten hylly renkaan ohittamisesta ja ilolla maaliin.

D-kisa (agi) tulos hyl (tuomari Heidi Viitaniemi)
E-kisa (agi) ratavirh. 0, aikavirh. 3,44, tulos 3,44, 5.sija (tuomari Jari Tienhaara)
F-kisa (agi) tulos hyl (tuomari Anne Huittinen)

Piirinmestaruuskisoissa Niilon ja mun tulos oli yllätys, koska asetin meille kevyen tavoitteen sijoittua 15 parhaan joukkoon (yht. 33 osallistujaa mineissä). Ekalla radalla kostautui se, että heti aloituksen ohjaussuunnitelma oli epävarma. Putkeen takaaleikkaus oli huono valinta ja Niilo pyörähteli putken sisälla pari kertaa ittensä ympäri.. Lisäksi enne putkeen menoa Niilo oli kuulemma nähnyt Esan yleisössä. Putkessä pyörimisesti ei kuitenkaan tullut virhettä vaan eka virhe tuli neljänneksi viimeisellä aidalla kun Niilo hyvin epätyypillisesti tiputti riman.. Tuloksena ekalta radalta siis 5 + vähän yliaikaa ja 12.sija. Toinen rata oli hyppyrata, jolla ihanneaika 33 sekuntia. Odotukset ei siis todellakaan korkealla. Tälle radalle lähdettiin sitten vetämään vaan niin lujaa kun kintuista lähtee. Virheitä ei tehty ja yliaikaakin vain vähän vajaa 2 sekuntia, sijoituksena 5. Lopputuloksena näistä radoista 4.sija piirinmestaruuksissa, JEE!!

C-kisa (agi), ratavirh. 5, aikavirh. 3,31, tulos 8,31, 12.sija
D-kisa (hyppy), ratavirh. 0, aikavirh. 1,82, tulos 1,82, 5.sija
Etelä-Hämeen kennelpiirin Piirinmestaruus tulos 10,13, 4.sija (tuomari Marjo Heino)

Ja Kerttu siis pääsi mukaan Takkujen medijoukkueeseen, jonka nimi muuten Kerttu ja Kertun miehet. Muut joukkueessa Katri ja Nemo, Toni ja Mercks sekä Hanna ja Kuje. Kerttu teki paikoittain ihan hienoa rataa. Eka virhe vasta 7.esteellä kun pujottelulle meno hankalassa kulmassa, sieltä kielto kun yritin takaaleikata. Tämän korjauksesta Kertulta ratahenkilöiden tsekkaus radan ulkopuolelta eli hylly sieltä.. Luonnollisesti jatkettiin siitä, mutta ei saatu pujottelua suoritettua kun takana häämöttävä A haittas Kertun keskittymistä niin, ettei loppuun pujottelu onnistunut. Siitä kun lopulta jatkettiin tuli ehkä jokunen este kierrettyä mutta kauheella vauhdilla ja superinnolla kuitenkin maaliin saakka. Kaikesta huolimatta tosi kiva rata. Muillekin joukkueessa hyllyt. Ainoastaa Kuje ja Hanna teki loppuun saakka nollaa, mutta joukkueen yhteisen linjan vuoksi Hanna ohjas Kujeen viimeselle aidalle takaa ja sieltä hylly :)

Etelä-Hämeen kennelpiirin Piirinmestaruus joukkueet Kerttu ja Kertun miehet, tulos hyl (tuomari Kari Jalonen)


Tässä myös päivitystä Pirkon treenailuista:

-Puomi: Ajatus selkiytynyt aika paljon sekä mulle että Pirkolle. Nostan Pirkon puomin alastulolle, mistä se menee kontaktille, etutassut maassa, namialusta merkkinä. Katsekontaktista annan lisää namia enimmäkseen suoraan Pirkolle. Jos Pirkko peruuttaa takas kontaktille (kaikki tassut) laitan namin alustalle, jolloin se hakee uudestaan oikean paikan. Poislätö kontaktilta katsekontaktista "tule" -käskyllä. Jos Pirkko karkaa kontaktilta, en suuremmin siihen reagoi vaan laitan vaan takas alastulolle ja aloitetaan alusta.
-Pujottelu: Samoissa mennään, eli verkkokuja apuna, kuudella kepillä. Nyt Pirkko hakee jo melko hyvin kauempaakin ja pujottelee innolla loppuun. Palkka vaihtelevasti multa kädestä tai namialustalta pujottelun päästä.
-Pituus: Kerran tutustutta pituuteen, eli hypättiin yhden pituuden osan yli, tässä lelun heittäminen pituuden yli oli hyvää apuna.
-Keinu: Kerran käyty keinulla syömässä namia. Ajatuksena oli totutella "liikkuvaan" esteeseen, eli nostin keinulle ja Miia keinutteli hieman samalla kun minä syötin nameja, paljon kehuja ja nosto pois. Nyt mietinnässä opetanko keinun alastulokontaktin kuinka.. varmaankin päädyn siihen, että opetan juoksemaan suoraan kontaktille odottamaan, että laskee alas.
- Putket, aidat ja muu ohjaus: Pirkko hakee jo suht hyvin aitoja (yhä rimat alhaalla) ja putkia, mutta haasteena vielä suorittaa niitä mun ollessa liikkeessä. Eli pelkällä käskyllä hakee hyvin, mutta on yhä sen verran epävarma, että lähtee herkästi mun liikkeen mukaan aitojen ja putkien ohi. Jotenkin tätä ohjausta ja mun liikkeen ymmärtämistä ja kestämistä siis harjoiteltava.. miten, en tiedä.. Lisäksi kertaalleen harjoiteltu takaahyppyä :) Eli sitä kuinka ohjaan aina samalla tavalla suorittamaan aidan takaa. Nopsasti Pirkko tajus kun tosi helposta aloitettiin.

Ei kommentteja: