Muistathan käydä kommentoimassa tai jättämässä jonkun merkin itsestäsi kun vierailet blogissamme!

torstai 5. syyskuuta 2013

Pirkon polven kuntoutuksesta

Minulle on aina sopinut asioiden tekemisen vahvistamiseksi niiden ylös kirjaaminen, erilaisten tehtävälistojen, taulukkojen ja merkintöjen tekeminen milloin mistäkin meineillään olevasta tavoitteestani ja siinä etenemisessä.

Kaksi viikkoa sitten 20.8. agilitytreeneissä Pirkolle sattui ikävä arviointivirhe hyppyesteellä ja Pirkko laskeutui rimalle niin, että kolautti polvensa rimaan. Seuraavana päivänä eläinlääkäri totesi, että oikean takajalan polven patella luksoituu(siis menee sijoiltaan). Suosituksena leikkaushoito. Seuraavalla viikolla 26.8. kävimme röntgenkuvissa ja ortopedieläinlääkärillä toteamassa saman. Diagnoosina siis traumaattinen patella luksaatio. Pirkon polvethan on aiemmin tutkittu terveiksi 0 polviksi. Seuraavaksi varasin ajan oman lääkärimme suosittelemalle toiselle lääkärille leikkaukseen. Polvi leikattiin 29.8., samalla Pirkko steriloitiin. Leikkauksen jälkeen suosituksena fysioterapia ja luonnollisesti kuntoutus kotona. Eilen 4.9. kävimme ensi kertaa fysioterapeutilla, jolta saimme Pirkolle kuntoutusohjeet.

Kerroin siis, että asioiden kirjaaminen auttaa minua pysymään tavoitteissani. Päätin kirjata Pirkon kuntoutuksen vaiheet treenipäiväkirjaamme. Jostain kuitenkin sain mieleeni, että voisihan tämän kaiken kirjata julkisempaan muotoonkin eli tänne hiljaiseloa viettäneeseen blogiini. Taulukoiden ja tavoitteiden kirjaaminen toimii, mutta kun siitä tekee julkista se vahvistaa vielä enemmän tavoitteissa ja suunnitelmassa pysymistä. Tämä on siis päätavoitteeni tässä aikomuksessani kertoa miten Pirkon polven kuntoutus etenee. Itselleni kävi ensimmäisen eläinlääkärikäynnin jälkeen luonnollinen reaktio mennä googleen tutkimaan mitä patellaluksaatioleikkauksesta toipumisesta kerrotaan. Joitakin kirjoituksia ja ajatuksia asiasta löytyi, mutta mielestäni mukaan mahtuu tämä meidänkin tarinamme. Jospa tästä olisi jollekin muullekin vastaavaan tilanteeseen joutuvalle hyötyä.

1 kommentti:

Ruudolf kirjoitti...

Paranemisia Pirkko-Inkerille!